Szegedi hírek

2022.11.12. 20:56

Reklámversenyt rendeztek a Gazdaságtudományi Karon

A győztes csapat tagjainak gyakorlati helyeket is biztosított a versenyt támogató cég.

Koós Kata

A megmérettetést a Deeper Bond elnevezésű, kereskedelem és marketing szakos hallgatókból álló csapat nyerte. Fotó: Karnok Csaba

Az SZTE Gazdaságtudományi Kara és a Four Creation Reklámügynökség Copytition címmel rendezett csütörtöktől szombatig tartó, kreatív versenyt, hogy a kar hallgatói számára bepillantást nyújtsanak a reklámvilágba, és felkeltsék minél több tehetséges fiatal érdeklődését a szakma iránt. A megmérettetés a Sole-Mizo támogatásával valósult meg. A vállalat azon túl, hogy feladatot adott és egy aktuális kommunikációs problémáját megosztotta a versenyzőkkel, gyakorlati helyeket is biztosított a győztes csapat tagjainak. 

A versenyzők három klasszikus reklámügynökségi munkakörbe, stratéga, kreatív szövegíró és grafikus pozícióba jelentkezhettek. A versenyre 16 csapat nevezett, akiknek a kampánytervezés mellett az ötletek megvalósítására is kiemelt figyelmet kellett fordítaniuk. A csapatoknak a célok, célcsoportok, üzenetek, médiumok és mérőszámok meghatározása mellett konkrét hirdetéskreatívokkal kellett szemléltetniük koncepciójukat. 

A prezentációkat szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagja volt Révész Balázs, az SZTE GTK Üzleti Tudományok Intézetének intézetvezetője, Bagi Krisztina, a Bonafarm Zrt. vállalati kommunikációs szakértője, Vizi Balázs, a Mito kreatív igazgatója, Szerényi Szabolcs, a Kreatív Magazin főszerkesztő-helyettese és Honti Tamás, a Four Creation kreatív vezetője. 

A versenyt a Deeper Bond elnevezésű, kereskedelem és marketing szakos hallgatókból álló csapat nyerte. A csapattagok a negyedéves Bárkányi Bettina Fanni és a harmadéves Miksity Ramóna és Marjanovic Igor voltak. 

A Copytition egy hosszú távú kezdeményezés első állomása volt, amelyet a következő években országosan is megrendeznek majd, így kötve össze a tehetségeket, az ügynökségeket és a márkákat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában