Szegedi hírek

2022.12.03. 11:05

Felújítják az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar épületét

delmagyar.hu

Borítókép: Az SZTE BTK épülete. Fotó: Bobkó Anna

Fotó: Picasa

Elkezdődött a „Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás” című projekt megvalósítása a Szegedi Tudományegyetemen. Az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosító számú pályázat keretében megújul a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Petőfi Sándor sugárúti épülete is. A kivitelezés megvalósításra 865 millió forint áll rendelkezésre.

– A hőtechnikai számítások és az energetikai szakvélemény elkészült, a kiviteli tervek elkészítése folyamatban van. Ezt követően kerül kiírásra a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás, melynek eredményes lezárása után kezdődhet a kivitelezési munka – várhatóan a 2023-as év közepén. Az SZTE BTK Petőfi Sándor sugárúti épületéről tudni kell, hogy az 1970-es évek elején épült, eredetileg irodaházi funkcióval, amelyet a kubatúra is jól tükröz; ennek hasznos alapterülete 4282 négyzetméter. Ez az épület az elmúlt ötven évben gyakorlatilag semmiféle felújításon nem esett át, ezért a jelenlegi beruházást, azt hiszem nem kell különösebben megindokolni – kezdte Csóti Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem műszaki igazgatója.

Folytatás >>>

Címkék#SZTE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában