Helyi gazdaság

2022.12.21. 20:00

Felújított konyhát kaptak karácsonyra a szatymaziak

T. K.

Pályázati pénzből modernizálták a szatymazi főzőkonyhát. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

Tíz éves álom vált valóra azzal, hogy végre fel tudták újíttatni a település főzőkonyháját, amelyre 100 millió forintot költöttek pályázati forrásból. A beruházás karácsonyra készült el, az ünnepélyes átadót szerdán tartották. Az ünnepélyes átadáson Barna Károly polgármester elmondta, nagyon régi álma vált ezzel valóra a településnek, hiszen 10 évvel ezelőtt kezdte még el keresni a lehetőségeket a település akkori polgármestere, Kormányos László arra, hogyan lehetne modernizálni az épületet, ahol a bölcsődére, óvodára, iskolára, illetve a szociális ellátórendszerre főznek.

– Most végre kedvezően bírálták el az erre a célra beadott pályázatunkat, így elkezdődhetett a munka – beszélt az előzményekről.

Az épületben korábban pékség, azt megelőzően szabóműhely működött, így az régóta szerves része Szatymaz történetének. És bár a felújítás nem volt problémamentes, a beruházás elkészült, így mostantól jóval modernebb körülmények fogadják az itt dolgozókat. Az átadáson jelen volt Farkas Sándor országgyűlési képviselő is, aki gratulált a település csodálatos karácsonyi ajándékához. Mint mondta, olyan konyhája lett Szatymaznak, amelyre büszkék lehetnek és ami minden igény kielégít.

Barna Károly polgármester elmondta, a konyhát a kistérségi társulás működteti majd, az elszabadult energiaárak miatt ezt szerencsésebb megoldásnak látták, mintha az önkormányzati feladat maradt volna.

 

Címkék#gazdaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában