Beázások

2022.12.13. 18:35

Jól halad a kisteleki sportcsarnok felújítása

Hetek óta zajlik a kisteleki sportcsarnok egy részének beázások miatti szigetelése, felújítása. A kivitelező cég legalább 40 százalékos készültségnél tart a beruházásban, megtörtént például a tetőszigetelés és már a belső térben is dolgoznak a szakemberek.

Imre Péter

Látványos felvételen a tetőn végzett munka. Fotó: a kivitelező cég

A beázások miatt szigetelik a kisteleki sportcsarnok egy részének tetejét, illetve új, sportolásra is alkalmas teret alakítanak ki benne. A beruházás hetek óta zajlik, az átadás hivatalos határideje 2023. december 31., de nyárra szeretnék befejezni az építkezést, és már akkor egy megújult létesítményt vehetnének birtoka a járási székhely lakosai – írtuk korábban.

A sportcsarnok rekonstrukciójának teljes büdzséje 44 millió forint, amire a Kistelek Város Művelődéséért és Sportéletéért Közhasznú Közalapítvány pályázaton 39,5 milliót nyert, a fennmaradó csaknem 4,5 millió forint az önerő. A volt OTP-kirendeltség felőli oldalon megváltozik az épületbelső – már ott is dolgoznak –, sportolásra is alkalmas, teljesen felszerelt, multifunkciós közösségi tér létesül. A tetőről a többi munka miatt leszedték a cserepeket, az elkorhadt oromdeszkákat kicserélik, valamint újfajta és bevált technológiájú szigeteléssel működhet majd tovább a csarnok.

– Jelen állás szerint legalább 40 százalékos készültségnél tart a kivitelező cég, amely az időjárás kiszámíthatatlansága, esetleges viszontagságai miatt a külső munkákkal kezdett. Elkészült a tetőrész szigetelése, rakják vissza helyükre a régi cserepeket és már a belső térben is dolgoznak a szakemberek – tudtuk meg a legújabb híreket Vass Rózsa projektmenedzsertől.

A megújulást az is indokolja, hogy város centrumában fekvő létesítmény nemcsak a sportot szolgálja, rendezvénytermei helyet adnak különböző programoknak, előadásoknak, konferenciáknak, kiállításoknak és vásároknak is – igazi közösségi tér, találkozási pont Kisteleken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában