Makó

2022.12.01. 19:30

Kinyithat a makói kisposta

Információink szerint sikerrel járt Farkas Éva Erzsébet makói polgármester, és januárban újra kinyithat az újvárosi kisposta. Ehhez levél és személyes tárgyalás is kellett.

Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet polgármester a Balczó Barnabás elnök-vezérigazgatóval folytatott tárgyaláson. Fotó: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldala

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere közösségi oldalán arról adott tájékoztatást a napokban, hogy a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatójával, Balczó Barnabással előremutató egyeztetést folytatott az újvárosi kisposta újranyitása iránti kérelemről. 

Korábban megírtuk, a makói önkormányzat az idei évben komoly összeget, több mint 12 millió forintot fordított annak az önkormányzati tulajdonú épületnek a teljes körű felújítására, amelyben a kisposta működik. A munkálatok után szeptemberben nyílt meg újra, de ennek a makóiak nem sokáig örülhettek, a Magyar Posta ugyanis úgy döntött, takarékossági okokból a fűtési szezon idejére átmenetileg bezár 336 szolgáltatóhelyet, köztük ezt is. November 12. óta lakat lóg rajta.

A makói önkormányzat erre reagálva levélben ajánlotta fel, hogy átvállalja a kisposta működtetésének minden költségét, sőt még az itt dolgozók bérét és járulékát is fizeti. Ezt a levelet követte most a személyes tárgyalás. A polgármester bejegyzésében úgy fogalmazott, az elnök-vezérigazgató arról tájékoztatta, hogy a szolgáltatói szerződés módosítását jelenleg kollégái vizsgálják „és hamarosan iránymutatást kapunk a 2023. január 1-jei újranyitás lehetőségéről”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában