Két intézményt szigetelnek és napelemekkel is ellátnak

2023.01.17. 08:20

A települési infrastruktúrát fejlesztik Eperjesen

Eperjesen idén két intézményre is napelemeket szerelnek fel, hogy minimalizálják az energiaköltségeiket.

Kovács Erika

Kabai Mátyás, Eperjes polgármestere elmondta, tavaly 260 millió forint pályázati forrást nyertek. Fotó: Kovács Erika

– Nem panaszkodhatunk az elmúlt évre – mondta Kabai Mátyás Eperjes polgármestere. A település 260 millió forint pályázati forrással gazdagodott.

A temetőben 18 férőhelyes urnafalat építettek, a körülötte lévő területet pedig térkövezték. Felújították a ravatalozó tetőzetét is.

– A faluházat belülről kifestettük és pályázati forrásból rendezvényekhez szükséges eszközöket, asztalokat, padokat, evőeszközöket vásároltunk 120 személyre. Bár eddig is voltak ilyen jellegű eszközeink, szerencsére egyre többen látogatnak el a rendezvényeinkre, illetve családi események helyszínéül is népszerűek vagyunk. A faluház külső szigetelést kap és napelemeket is felszerelünk, hogy kiváltsuk a gázfűtést – említette meg a településvezető.

Tavaly felújították és új elemekkel bővítették a játszóteret, egy másik pályázat jóvoltából felnőtteknek szabadtéri fitnessparkot is létesítettek. Az ugyanabban a parkban lévő konditerem belső eszközparkját pedig 3 millió forintból újították meg. A terem idén aljzatbetont és külső szigetelést kap.

Az önkormányt épületet is felújították belülről, idén pedig a külső szigetelést végzik el. Az épületre napelemek kerülnek. A munkálatokhoz már hozzálátott a kivitelező.

 

– Egy 9 személyes új tanyagondoki buszt is vásároltunk. Korábban megvettünk egy elhagyatott ingatlant a Rákóczi utcában, ahol tájházat alakítunk ki. Részlegesen felújítottuk az épületet és pályáztunk a folytatásra. Vásároltunk új traktort is homlokrakodóval, hótolólappal, sószóróval, pótkocsival – sorolta Kabai Mátyás.

A Mocsár Lokál épülete is új tetőt kapott. Az épületbe önerőből új szálláshelyet is kialakítanak.

Tavaly 20 millió forintból leaszfaltozták a Szabadság utcát, idén pedig 54 millió forintot költhetnek erre a célra. Az Ady Endre utcát teljes hosszában, illetve még további két utca egy-egy szakaszát is felújítják.

Eperjes 50 millió forintot nyert belvíz-rekonstrukciós munkálatokra, amihez már hozzáláttak, ez a település egyik részét érinti. Tavaly nyertek a falu másik részére is pénzt, a pályázat részeként a Király-tavat bővítik és kikotorják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában