Elismerés

2023.01.18. 18:20

Díjat kapott Bozó Gábor

delmagyar.hu

Archív fotó: Bús Csaba

Bozó Gábor, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium igazgatója kapta meg a Csongrád-Csanád Megye Gazdaságáért Díjat, hiszen 30 éve, hogy a családja által alapított technikum a hazai fegyvergyártás és képzés központjává teszi Csongrádot.  - írják az iskola hivatalos oldalán

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az intézmény tanulói hamarosan új épületben tanulhatnak, mely a Nemzeti Fegyvergyártási Kutatási Központ meghatározó intézményeként működik. 

A Jókai Mór utca kiürülő épülete katonai kollégium lesz, melyet a Magyar Honvédség fog működtetni, melyre azért van szükség mert a két kollégiumi épületben idővel 400 diákot fog elszállásolni az intézmény, hiszen az iskola országos beiskolázású, hazánkban egyetlen ilyen képzést nyújtó középiskola. 

Az intézmény honlapján beszámoltak arról is, hogy a kadétprogramban tanuló diákok a kecskeméti Neumann János Egyetem fegyvertervező és -gyártó mérnök szakirányon is folytathatják tanulmányaikat, hiszen a két intézmény között szoros együttműködés van. A dinamikusan fejlődő iskola tanulói modern körülmények között, használható, értékes tudást és szakmát szerezhetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában