Fejlesztés

2023.01.16. 17:10

Felújítják a szolgáltatóházat Kiszomboron

Kiszombor önkormányzata 511 811 024 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a munkálatokra.

Delmagyar.hu

Fotó: Tóth A. Péter

Kiszombor Nagyközség Önkormányzata 511 811 024 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00011 projekt azonosítószámú „Szolgáltatóház felújítása Kiszomboron” című pályázaton - tudtuk meg az önkormányzat sajtóközleményéből. A projekt során a meglévő, helyi védettség alatt álló kiszombori szolgáltatóház épületét újítják fel (Kiszombor, Nagyszentmiklósi utca 7.). Az épületben az új funkcióknak megfelelő belső teret alakítanak ki, felújítják a pincét, cserélik a tetőhéjazatot. Felújítják továbbá az elektromos hálózatot, korszerűsítik a víz- és csatornarendszert, a melegvíz-ellátást. Hőszivattyús rendszert építenek ki, és napelemeket telepítenek. 

A szolgáltatóház felújításának célja, hogy a helyi vállalkozások működéséhez teret, infrastruktúrát biztosítson, emellett a lakosság számára tartandó rendezvényeknek, programoknak helyszínül szolgáljon. A munkálatókat a tervek szerint 2024. év végéig fejezik be. 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg, bővebb információt a www.kiszombor.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában