Szegedi hírek

2023.01.12. 17:40

Több mint negyedmilliárd forint rezsitámogatást kapnak

Szegedet követően újabb települések kapnak közvetlen kormányzati támogatást a rezsiszámlák fedezéséhez a 2-es számú választókerületben. Mihálffy Béla országgyűlési képviselő bejelentése szerint a homokháti önkormányzatok is jelentős segítséget kapnak a kormány döntése által.

Kiss Anna

Mihálffy Béla: közvetlen kormányzati támogatást kapnak a homokháti települések a rezsiszámlák rendezéséhez. Archív fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Összesen több mint negyedmilliárd forint rezsitámogatást kapnak a homokhátsági települések – a jó hírt Mihálffy Béla, Csongrád-Csanád vármegye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője jelentette be.

Hozzátette, az elhúzódó háborús helyzet és az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt drasztikusan megnőttek az energiaárak, ami a kistelepülési önkormányzatokat is hátrányosan érinti, valamint veszélyt jelentenek a magyar családokra, a gazdaságra és a munkahelyekre.

Leszögezte, éppen ezért a 2023-as év legfontosabb feladata, hogy a magyar családok és a munkahelyek megvédése, a nyugdíjak értékének megőrzése, valamint a rezsicsökkentés és az ország biztonságának fenntartása.

– A szankciós energiaválság miatt megnövekedett rezsiköltségek kigazdálkodása az önkormányzatok számára is komoly terheket jelentenek. Ezért döntött úgy a napokban Magyarország kormánya, hogy közvetlen kormányzati támogatást nyújt a homokháti települések számára is, mert a kormány továbbra is a kistelepülések pártján áll. A megítélt támogatást az önkormányzat a fenntartásában működő intézmények, vagyis a bölcsődék, az óvodák, a szociális intézmények, a sportlétesítmények, a kulturális intézmények és más intézmények rezsitámogatására költheti el – mutatott rá.

Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője egyébként hasonló jó hírről számolt be a múlt héten is. Akkor arról tájékoztatta lapunkat, hogy a megyeszékhely 1 milliárd 299 millió 504 ezer forint közvetlen kormányzati támogatást kap a rezsiszámlák rendezéséhez, miután a kormány úgy döntött, hogy a 10 ezer lakos feletti önkormányzatoknak forrást biztosít a rezsi fedezéséhez az energiaáremelkedés miatt. Lapunknak a döntést követően azt nyilatkozta, hogy a kormány ismét bebizonyította, hogy nem hagyja cserben Szegedet és a szegedieket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában