A megyei gazdasági kamara is meghívta a testvérpárt

2023.01.30. 20:40

Újabb sikerek a Cápa-nyertes autó körül

A Cápák között befektetőit különleges autóval megnyert hódmezővásárhelyi testvérpáros mutatkozott be a megyei kamara kihelyezett ülésén. Elhangzott, elképzelhető, hogy a Budapesten rendezendő atlétika világbajnokságon általuk tervezett járművek hozzák-viszik majd a sporteszközöket.

Tábori Szilvia

A Mammuthworks bemutatkozott a megyei iparkamara kihelyezett ülésén a Gingko Hotelben. Fotó: Tábori Szilvia

A világon egyedülálló, egyedi R/C autót tervező és gyártó Kiss Attila és Kiss Csaba is bemutatkozott a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a kamara hódmezővásárhelyi szervezetének közös kihelyezett elnökségi ülésén hétfőn délután. A különleges technológiával készült, mindössze három kilogrammos, öt és fél lóerős autójukat három éve kezdték fejleszteni egy garázsban. Sok buktatón át jutottak el idáig. 

Fontos mérföldkövek

A hódmezővásárhelyi testvérpár nemrégiben a Cápák között című üzleti valóságshow-ban aratott óriási sikert. A befektetők rekordsebességgel tettek ajánlatot a Mammuthworks csapatának; a fiúk így hamarosan Moldován Andrással és Balogh Péterrel alapíthatnak új céget. A két cápa nem csupán pénzzel, hanem mentorálással is támogatja a vállalkozó testvérpárt.

Az autók fejlesztésével eltöltött több mint tíz év alatt számtalan olyan lehetőség jött velünk szembe, amelyről eleinte nem sejtettük, milyen fontos mérföldkő lehet. Különösen örültünk a megyei iparkamara meghívásának – mondta Kiss Attila. Azt már Kiss Csaba tette hozzá: elképzelhető, hogy a 2023-as Budapesten rendezendő atlétika világbajnokságon általuk tervezett autók hozzák-viszik majd a sporteszközöket – a diszkoszt, gerelyt és kalapácsot ľ a versenyzők és a bírák között. – Óriási lehetőség, ha ott lehetünk egy ilyen sportrendezvényen, ez egy újabb egyedi feladat, egy újabb kihívás – hangúslyozta. 

A kamara meghívása

Ahhoz, hogy a Kiss testvérek sikere valóban üzleti siker legyen, fel kell építeni egy céget. Fontos, hogy a kamara látóterébe kerüljön a munkájuk, szeretnénk figyelemmel kísérni az útjukat – mondta lapunknak Kőkuti Attila, a kamara megyei elnöke arról, miért volt fontos meghívniuk Kiss Attilát és Csabát a rendezvényükre. Hozzátette, biztos benne, hogy a térségi vállalkozók is számtalan ötlettel támogathatják őket a sikeres cégfelépítésben.

Kamatmentes támogatás

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi ülésén szó volt továbbá az országosan is egyedülálló Kamarai Pénzügyi Alapok pályázati rendszeréről. Erről Kőkuti Attila, a kamara megyei elnöke lapunknak elmondta, hogy a kamarai tagok legfeljebb 10 millió forint kamatmentes, fejlesztésre fordítható támogatásra pályázhatnak. A beadványokat évente négyszer bírálják el.

Az érezhetően növekvő igényt tudjuk követni. Tavaly több mint 27 sikeres pályázatból öt volt Vásárhelyhez köthető – mondta. 

 

150 km/óra

A grafikus-formatervező, illetve szoftverfejlesztő páros olyan funkciókat fejlesztett, amelyek csak valós versenyautóban működtek eddig. A három kilogrammos, de öt és fél lóerős modell könnyen navigálható, kerekei menet közben külön-külön vezérelhetők a saját fejlesztésű szoftverrel. Fordulékonyságát, könnyed viselkedését pályán is tesztelték. Attila a műszaki részért, a szoftveres vezérlésért, a mechanikus alkatrészekért felel, míg Csaba az anyagokkal, a formatervezéssel foglalkozik. Az autómodell 60 méteren, három és fél másodperc alatt éri el a 110 kilométer per órás sebességet. Az erősebb, 5 és fél lóerős változat végsebessége már 150 kilométer per óra. Az elektromos modellt egyetlen vezérlés helyett a kerekekbe épített egyenként 850 wattos, drónokhoz használt motor hajtja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában