Algyő

2023.02.23. 17:30

A Közút szerint is megérett a felújításra Algyő főutcája

Bár a Magyar Közút szerint is megérett a felújításra Algyőn a Kastélykert utca és a Vásárhelyi utca, azonban nem szerepelnek az idei fejlesztések között. Mostanra válaszolt lapunk kérdéseire a társaság, és elárulták mikor várható útfejlesztés a Tisza-parti községben.

Kiss Anna

Illusztráció: Karnok Csaba

Évek óta egyeztet az algyői önkormányzat és a Magyar Köz­­út Nzrt. az állami tulajdonú Kastélykert utca és a Vásárhelyi utca útfejlesztése, jelentős előrelépés azonban mégsem történt, a szakasz felújítására már több száz millió forint kellene

 – írtuk meg egy héttel ezelőtt, amikor ugyan Molnár Áron polgármester nyilatkozott lapunknak a témában, ám a cég válasza nem érkezett meg.

Mostanra viszont megkaptuk kérdéseinkre a választ a Magyar Köz­­út Nzrt.-től. A cég levelében azt írta, hogy a hódmezővásárhelyi mérnökségük fokozott figyelemmel kíséri az algyői út állapotát és a lehetőségekhez mérten mindent megtesznek azért, hogy ezt a mellékutat is biztonságosan használhassák a közlekedők. Közölték, minden évben előre meghatározott forrásokból végezhetnek lokális javítási munkákat, ezen felül a teljes körű felújítási beruházásokat csak külön elrendelés és a megvalósításhoz szükséges plusz költségvetési vagy európai uniós források biztosítása esetén indíthatják el.

Leszögezték, a kérdéses útszakasz valóban megérett a felújításra, ugyanakkor egyelőre nem szerepel az idei felújítási programokban, melyek egyébként is felülvizsgálat alatt állnak. Megjegyezték, addig is a szükséges beavatkozásokat az üzemeltetési kereteiken belül folyamatosan végzik, figyelembe véve azt, hogy a közvetlen balesetveszélyt jelentő úthibákat a lehető legrövidebb időn belül kijavítsák a szakembereik. A beavatkozások elvégzéséig a közlekedők türelmét és megértését kérik. Hozzátették, a céljuk teljes mértékben megegyezik az autósok igényeivel, annak megvalósításáért mindent megtesz valamennyi érintett.

A Közút beszámolt lapunknak arról is, hogy az útellenőri szolgálatuk és a mérnökségi szakembereik is folyamatosan gyűjtenek információkat a társaság kezelésébe tartozó utakról, így azokról naprakész információkkal rendelkeznek. Az útbejárások, a lakossági észrevételek és a rendelkezésükre álló források alapján állítják össze a szükséges beavatkozások ütemezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában