Helyi gazdaság

2023.02.14. 10:00

Csúszik a szegvári egészségház felújítása

Az eredeti tervek szerint december 5-re kellett volna elkészülnie az egészségház felújításának, de a módosított határidőt sem tudta tartani a kivitelező. Így tovább csúszik az átadás, az önkormányzat pedig él a kötbér jogával.

Kovács Erika

Már egészen más képet mutat az egészségház, mint egy éve. Fotó: Kovács Erika

Kívülről már teljesen más képet mutat a szegvári egészségház, mint egy évvel ezelőtt. A lapos tetős, a 70-es évek arculatát magán viselő épület magastetőt kapott. Belül is számos munkát elvégzett a kivitelező, de még mindig nincs kész a beruházás. 

– A szerződéskötéskor 2022. december 5-ben határoztuk meg a műszaki átadást. A kivitelezést elnyerő vállalkozó el is kezdte az átalakítást, felújítást, de a határidő előtti utolsó hetekben megállt a munka. Kiderült, alapanyagok hiányoznak, például burkolóla­pok, ragasztó, belső ajtók. Mint megtudtuk, a kivitelezőnek pénzügyi nehézségei voltak, vannak, több munkáját ugyanis nem fizették ki – tudtuk meg Szabó Tibor Györgytől, Szegvár polgármesterétől.

A kivitelező kérte a befejezési határidő módosítását, amit 2022. december 5-ről 2023. ja­nuár 30-ra változtattak, ezt az államkincstár is jóváhagyta. 

– Már a két ünnep között is látszott, hogy az új határidő sem megy. Február 1-jétől min­­den egyes napon 1 százalék kötbér terheli a generálkivi­telezőt, ami 20 napig mehet. A múlt heti egyeztetésen a cég vezetője azt ígérte, 2-3 héten belül befejezik a belső munkát, vagyis elméletileg február végére. A külső nemesvakolatot és a lábazatot a kastély, illetve a Kurca felőli oldalon pedig a megfelelő időjárás függvényében készítik el – mondta a polgármester. 

Az épületben, amit szigeteltek is, kialakítottak egy harmadik orvosi rendelőt is, valamint megújult a fogorvosi rendelő. 

A teljes projekt mintegy 180 millió forintba kerül. A pályázaton elnyert összeghez 35 millió forintos plusz állami támogatást kaptak Farkas Sándor ország­gyűlési képviselő közbenjárására. A projekt 11 milliós bútor- és eszközbeszerzést is tartalmaz, amit február végére szállít le a nyertes pályázó. Az önkormányzat a befejezés időpontjára kérte a teljesítést, mert nem lenne hol tárolniuk az eszközöket. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában