70 milliárdos keret

2023.02.24. 17:13

Folytatódik a magyar-román együttműködés

A 2027-ig tartó periódusban Magyarországon Csongrád-Csanád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés vármegye, míg Romániában Arad, Bihar, Szatmár és Temes megye érintett.

K.A.R.

Fotó: Bencsik Ádám/MW

Folytatódik a határon átnyúló együttműködések finanszírozása a román-magyar határtérségben, a következő periódusban mintegy 70 milliárd forint áll rendelkezésre – írta meg az MTI. A beszámoló szerint az a cél, hogy zöldebb, ellenállóbb és összetartóbb határon átnyúló térség jöjjön létre Románia és Magyarország között. 

A 2027-ig tartó periódusban Magyarországon Csongrád-Csanád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés vármegye, míg Romániában Arad, Bihar, Szatmár és Temes megye érintett. Mindegyik megye számára lehetőség van pályázni mintegy 23 milliárd forintra, amelyből egyebek mellett a megújuló energiaforrások alkalmazásának előmozdításáért, valamint a természet, a biológiai sokféleség védelméért végezhetnek fejlesztéseket.

De kérelmet nyújthatnak be egy 39 milliárd forintos keretösszegre is, ebből az egészségügyi ellátáshoz való egyenlő hozzáférést tudják biztosítani, ha sikerrel járnak, valamint a kultúra és a fenntartható turizmus szerepének erősítéséért is tudnak tenni a támogatás segítségével. Mindemellett pedig majdnem 8 milliárd forintra pályázhatnak azok, akik a hatékonyabb határon átnyúló együttműködés érdekébe szeretnének tenni programokkal, fejlesztésekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában