Helyi gazdaság

2023.02.27. 20:40

Idén is lesz önerős járdaépítés Vásárhelyen

Kovács Erika

Kiemelt képünk illusztráció

Fotó: Bencsik Ádám

Hódmezővásárhely önkormányzata idén is pályázatot hirdet az utcai járdák felújítására, újjáépítésére. Ez már több évtizedes hagyomány a megyei jogú városban. Az önkormányzat az utcai járdák újjáépítéséhez építőanyagot, homokot, homokos kavicsot és cementet biztosít, amennyiben az ingatlantulajdonosok vállalják, hogy a saját ingatlanuk előtt a meglévő járdát felbontják, a törmeléket elszállíttatják és az új járdát megépítik.

A pályázók közül előnyben részesülnek azok, akik egy-egy utcában összefogva nagyobb járdaszakasz megépítését vállalják közösen és azonos időben. A pályázathoz adatlapot az önkormányzat honlapjáról, a www.hodmezovasarhely.hu internetes oldalról lehet letölteni, illetve a polgármesteri hivatal portáján vagy az ügyfélszolgálati irodán vehetők át. Ugyanott lehet benyújtani is április 17-ig. A járdaszakaszokat november 30-ig kell felújítani. A pályázat kizárólag a járdákra vonatkozik, az önkormányzat a kapubejárók építéséhez, felújításához nem biztosít anyagot. A kérelmeket érkezési sorrendben bírálják el. 

Az elmúlt években sok helyen újult meg ezzel a módszerrel a járda. Akik nem tudják saját kezűleg elvégezni a munkát, szakembert fogadnak, de így is megéri, mert nem kell építőanyagot vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában