Csapadékvíz-elvezetés

2023.02.11. 08:20

Rajtol a harmadik ütem Bakson

A csapadékvíz-elvezetési program a harmadik üteméhez érkezett Bakson.

I.P.

Rövidesen indul a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos beruházás harmadik üteme Bakson. Képünkön a Rózsa utca látható. Fotó: Imre Péter

A csapadékvíz-elvezetési program a harmadik üteméhez – kettővel már korábban elkészültek a faluban – érkezett Bakson: lefolytatták a közbeszerzést, kiválasztották a kivitelezőt és a megvalósításra nagyjából 90 millió forint áll rendelkezésre – tudtuk meg Búza Zsolt polgármestertől. 

A beruházás hét utcaszakaszt érint a településen, a Fő, az Ady Endre, az Aradi, a Kossuth, a Béke, a Csanyteleki és a Rózsa utcákat. Itt zajlanak majd a munkálatok, amelyek jelentősen javítanak a csapadékvíz elvezetésén. Az esővíz egyébként a csatornákból gyűjtőtárolókba jut el. Az ilyen jellegű fejlesztéseket egyébként folyamatosan végzik a településen, természetesen nyertes pályázatok függvényében.

A munkaterületet átadtuk a cégnek, most zajlik a közművek feltárása, amint láttam a szintezést is elvégezték már a szakemberek a mérőműszerekkel, és a napokban kezdődik a tényleges kivitelezés, ami a terveink szerint májusra be is fejeződhet – sorolta a polgármester.

Elkészültével már több mint hét kilométeres lesz a szilárd mederelemekkel ellátott csapadékvíz-elvezető rendszer a falu területén. A mostani munkálatok 2057 méter felújítását jelentik, és ahogy Búza Zsolt megjegyezte: ezúttal a legkritikusabb állapotban lévő szakaszok rekonstrukciójára koncentráltak a tervezéskor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában