Elkészült a Kulturális és Szabadidőpont

2023.02.02. 12:23

Új közösségi létesítménnyel gazdagodott Öttömös

Elkészült Öttömös központjában a  Kulturális és Szabadidőpont, amit az aikidósok és a pingpongosok már be is laktak. A közeljövőben kondigépeket vásárol az önkormányzat.

A.T.J.

Dobó István, Öttömös polgármestere a település új közösségi létesítményét, a Kulturális és Szabadidőpontot mutatja, ahol a pingpongosok játszanak és a falu büszkeségei, az aikidósok edzenek. Fotó: Török János

Egy felvásárolótelep raktáraként használt épület újult meg teljesen Öttömös központjában a bolt és a kocsma mellett tavaly. – Az épület és környéke egy idő után nem volt a településközpont éke – fogalmazott visszafogottan és diplomatikusan Dobó István, Öttömös polgármestere. – A Magyar Falu Program óriási segítség volt, mert egy olyan pályázaton nyertünk 30 millió forintot, amelyből ingatlant lehetett venni és egy embert foglalkoztathatunk rendezvényszervezőként – mondta.

Az ötlet már 5-6 éve megszületett. A település 2021-ben nyert pályázati pénzt az ingatlan megvásárlására és felújítására. A kivitelezés jó ütemben zajlott. Ősszel már majdnem befejezték, végül az év végén készültek el vele. Télire jól jött az új közösségi létesítmény, mert az elszálló rezsiköltségek miatt az önkormányzat úgy döntött, a művelődési házat bezárják, ezt pedig költséghatékonyabb módon, azaz jóval olcsóbban tudják üzemeltetni. – Az aikidósaink, akikre nagyon büszkék vagyunk, a régi téesz irodából átalakított helyiségből végre méltó körülmények közé költözhettek. Örülünk, hogy tudunk nekik helyet biztosítani. A foci mellett ez az a sport, ami nem idevalósi fiatalokat és gyerekek vonz a faluba – mondta a polgármester.

A Kulturális és Szabadidőpont névre hallgató épület a falu központjában áll, a Pusztamérges és Ruzsa felé vezető út kereszteződéséhez közel. Az egyik helyiségben az amatőr pingpongosok játszanak, a másikban az aikido edzéseket tartják. Öttömös egy másik pályázaton nyert összegből edzőtermi eszközöket, kondigépeket vásárol a közeljövőben. De nem egy klasszikus konditerem kialakítása a cél, hanem egy olyan helyiségé, ahol az idősek is tornázhatnak majd.

– Ez most egy átmeneti időszak, mert már készül a Civil Centrumunk, amire szintén nyertünk pénzt. A hivatal melletti szomszédos épületben, ami önkormányzati tulajdonban van és a település egyik legrégebbi épülete, hozzuk létre a Civil Centrumot, ahol például a citerazenekarunk és az énekkarunk tagjai érezhetik  majd otthon magukat, ez az épület pedig a sporté lesz – tette hozzá Dobó István.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában