Helyi gazdaság

2023.03.25. 19:30

Megújult a klárafalvi faluház - Galéria

Régi vágyuk vált valóra a klárafalviaknak: megújult faluházuk. Az 50 millió forintos beruházást szombaton adták át.

T. K.

A modern kor elvárásainak is megfelel most már a klárafalvi faluház. Fotó: Karnok Csaba

Ötvenmillió forintos pályázati forrásból felújították a klárafalvi faluházat. Az intézményt szombat délután adták át Gémes László, a Csongrád-Csanád vármegye közgyűlésének elnöke és Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnökének részvételével. Boros Zsolt polgármester elmondta, már elődjének és a képviselő-testületnek is régi vágya volt, hogy ez az épület átalakulhasson a kor színvonalának megfelelően.

Az épület új hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, megújultak a mellékhelyiségei, építettek egy mozgáskorlátozott feljárót, az udvar térburkolatot kapott, a világítást energiatakarékosra cserélték, mindezek mellett pedig tisztasági festést és parketta-felújítást is végzett a kivitelező. Gémes László úgy fogalmazott, a kistelepülések élete soha nem egyszerű, egy időben nem is tudtak fejlődni, most azonban új fordulat állt be az életükben.

– Fontos, hogy a polgármesterek tervezzenek és ne adják fel. Így tett Klárafalva vezetője is, mindig jött az új ötletekkel. Van is még egy beadott pályázatuk belterületi útépítésre – hangsúlyozta a vármegyei közgyűlés elnöke.

A faluházat – amely egyszerre ad helyt a település kulturális rendezvényeinek, könyvtárának, sőt a családvédelemnek is – verssel színesített táncos műsorral adták át. Ezt követően itt rendezték meg immár harmadik alkalommal a süteményversenyt, amelyre idén 13-an neveztek. A sós és édes alkotásokat nagy kihívás volt összehasonlítania a zsűrinek, végül azonban az első helyezett személyében mindannyian egyetértettek. Vincze Anikó kijevi szeletével érdemelte ki a vándorkupát. A második helyezett egy almás szelet, a harmadik pedig egy extra szelet lett, készítői érmet kaptak, a többi versenyző pedig emléklapot. A süteményeket a rendezvény végén a megjelentek pillanatok alatt megették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában