Helyi gazdaság

2023.03.16. 20:00

Négyezer fürdőbelépővel támogatják a vásárhelyi véradókat

Négyezer strandbelépőt adományozott Hódmezővásárhely a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetének. A 10 millió forint összértékű belépőket a város véradói kapják majd meg.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter polgármester és Katona Zsolt, a fürdő ügyvezetője adták át a belépőjegyeket Sasvári Krisztinának, a Vöröskereszt vármegyei vezetőjének. Kovács Erika

– Önkormányzatunk örömmel járul hozzá, hogy a fürdő támogassa a véradókat. Mindenkit arra buzdítunk, hogy továbbra is rendszeresen adjanak vért. Nagy szükség van rá, életeket menthetnek vele – mondta csütörtökön, a belépőjegyek átadásakor Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Hangsúlyozta, maga is személyes példával jár elöl, rendszeres véradó.

Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője kiemelte, minden véradó hős, ezért is támogatják a Vöröskeresztet. Arról is beszélt, hogy véradást is szívesen szerveznének a fürdőben, reményét fejezte ki, hogy a korábbiaknál is többen jelentkeznek majd donornak.

Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt vármegyei vezetője hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy akik a vérükkel járulnak hozzá embertársaik gyógyulásához, olyan ajándékot kapjanak, ami az egészségüket szolgálja. A fürdőbelépő is ilyen, alkalmas a rekreációra. Hódmezővásárhely térségében idén 4000 vérvételt terveznek, ami magas szám és nehezen teljesíthető. Köszönetet mondott, hogy a város mindent megtesz azért, hogy minél több véradót megszólíthassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában