Helyi gazdaság

2023.05.31. 08:20

Felújítanák az óvodát Ópusztaszeren

Munkatársunktól

Az ópusztaszeri óvoda melegítő konyha és étkező felőli része már korábban megújult. Fotó: Imre Péter

Az egykori Árpád TSZ gabonatárolójának vaselemeiből készült mintegy 50 éve az ópusztaszeri óvoda, az első csoport 1978-ban kezdett az intézményben, amelyet manapság – az állaga miatt – Sztálin utolsó bosszújának nevez Makra József polgármester.

Akkor nagyon jelentős esemény volt településünk életében az óvoda létrejötte, mert sok kisgyermekes szülő járt dolgozni, még vidékre, például Szegedre is, és így biztonságban tudhatták csemetéiket

 – mondta a faluvezető.

Azóta kétszer korszerűsítették: a 2000-es évek elején újították fel a melegítő konyhai és étkezői részt, 10-11 éve pedig új szárnyat építettek hozzá, abban kapott helyet a nagycsoport és pár kiszolgáló egység. Most az épület közepét, a kis- és a középső csoport termeit akarják megújítani és az előírásoknak megfelelve bővíteni, például a kötelező kiszolgáló egységekkel – sorolta a pályázatokért felelős Kismárton Ildikó. Már beadták a TOP Pluszos pályázatot, az elbírálásra várnak. A beruházás költségvetése megközelíti a 300 millió forintot – árulta el lapunknak a polgármester.

Nagyon szeretnénk, ha sikerülne megvalósítani, mert elkészültével elmondhatjuk, hogy községünk minden közintézménye megújult, vagy új épült. Itt kell megemlíteni, hogy egyházmegyei beruházásban most készült el az általános iskola energetikai korszerűsítése és mellette a sportcsarnok építése

 – közölte Makra József.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában