Helyi gazdaság

2023.05.12. 11:30

Takarékoskodnak a közvilágítással Bakson

I. P.

Fotó: Imre Péter

– Három-négy hónapi töprengés után két hete vezettük be, hogy takarékoskodunk a közvilágítással, vagyis este 10 órától hajnali 4-ig kikapcsoltatjuk a lámpatesteket. A halogatást az indokolta, abban reménykedtünk, hogy megkapjuk a normatívakiegészítést, de ez nem történt meg – árulta el Búza Zsolt, Baks polgármestere. 

A spórolással szeretnék utolérni magukat, behozni a már említett hónapok „veszteségét”, ezért más területeken is összébb húzták a nadrágszíjat. Viszont a középületeket saját lámpáikkal, illetve a buszfordulót a két díszes kandeláberrel megvilágítják éjszakára.

– Nincs teljesen vaksötét, idővel hozzá is szokik az ember szeme és a holdvilág is segít a tájékozódásban – fűzte hozzá a faluvezető.

A buszfordulóban a két díszes kandeláber és a közintézmények világítása működik éjszaka. Fotó: Imre Péter

Mint említettük, más intézkedésekkel is igyekeznek megfogni minden forintot, kerülik a pluszkiadásokat, nincsenek rendezvények, az intézmények egy részét bezárták, és csak addig tartanak nyitva, amíg az elengedhetetlenül szükséges. Például a faluház hetente 2 órán, a máriatelepi közösségi ház hetente 16 órán keresztül várja az embereket, a védőnőnél egy szobát fűtenek – ahová a csecsemők érkeznek –, azt elektromos radiátorral és addig, ameddig kell, vagy másutt addig vannak nyitva, amíg kiporciózzák és a rászorulók megkapják az ingyenes ebédet. 

– Igyekeztünk minden fórumot kihasználva tájékoztatni a lakosságot a helyzetről, a döntésről, megértetni, hogy az idősek intézményének, a bölcsődének, az óvodának a működtetése, az étkeztetés biztosítása fontosabb a közvilágításnál, és idetartozik a folyamatos ügymenet az önkormányzatnál – mondta Búza Zsolt. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában