Helyi gazdaság

2023.06.03. 14:35

Eredményesen zárult a magyar honvédség katasztrófavédelmi eszközparkjának újabb fejlesztése

delmagyar.hu

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával jött létre a KEHOP-1.6.0-15-2018-00027 azonosítószámú, "A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése II." című projekt, mely 1,35 milliárd forint Európai Uniós támogatás mellett, 1,64 milliárd forint teljes költséggel valósult meg.

A projekt célja a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi beavatkozó képességeinek megerősítése volt, mely a tervezett fejlesztéseken keresztül hozzájárul az éghajlatváltozás hatásai miatt bekövetkező katasztrófák magasabb minőségű kezeléséhez, ezáltal a lakosság élet- és vagyonbiztonságának, védelmének növeléséhez.

A fejlesztés területi eloszlása elsősorban Szentes, Debrecen és Hódmezővásárhely helyőrségekbe koncentrálódott, eszközellátásban részesült továbbá Kaposvár, Székesfehérvár, Szolnok és Budapest is. A projekt tervezésekor alapvető szempont volt, hogy a gyors bevethetőség érdekében az eszközök az ország több pontján legyenek telepítve a mielőbbi beavatkozás megkezdése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában