Cseri: Az ötlet jó, az időzítés nem, most inkább napelemekre kellene költeni

2023.06.21. 18:08

Zenekari próbaterem lesz a városháza pincéjéből

Próba- és kamaratermet létesít a városháza pincéjében a vásárhelyi önkormányzat. A generál tervezői feladatokra a regisztrációs határidő már le is járt.

Kovács Erika

A városháza pincéjében próba- és kamaratermet alakítanak ki. Fotó: Kovács Erika

Márki-Zay Péter polgármester az elmúlt években többször beszélt arról, hogy kihasználatlan a városháza pincéje, amely szerinte alkalmas lenne egy zenekari próbateremnek, mert nem zavarna senkit a hangos zene. Úgy tűnik, a városnak erre van pénze. A generál tervezői feladatokra június 20-áig lehetett jelentkezni, a nyertessel egy hónapon belül a szerződést is megkötik.

A vásárhelyi városháza beruházásai az elmúlt időszakban a figyelem középpontjába kerültek. Mint ismert, jelenleg is zajlik a torony felújítása, amelynek a munkálatait 257 millió forintért a polgármester városstratégai főtanácsadója nyerte el. Kiderült, a tornyon az eredetileg tervezett 10 százaléknál jóval nagyobb felületen kell vakolatot cserélni. Hogy ez mennyivel teszi drágábbá a projektet, egyelőre nem tudni. Az önkormányzat a toronyórát is megújítja, mechanikus helyett elektromos vezérlésűre. Az épület színes díszkivilágítása is tervben van, állítólag 20 millióból, hogy az arra sétálók és a turisták esténként gyönyörködhessenek benne.

Most tovább gyarapszik a látványberuházások köre, mert „a műemlékvédelem alatt álló városháza alulhasznosított pincerészében próba- és kamaraterem kialakítása szükséges” – olvastuk az ajánlatkérő beszerzési eljárás szövegében. Egyelőre a generál tervezőt keresik, akinek nem sok ideje lesz a terv elkészítésére, a szerződéskötéstől számítva 30 nap áll majd rendelkezésére.

A pince felújítása jó ötlet. Valóban hasznosítani kellene valamilyen formában, de az időzítés nem jó. Nem tudjuk, hogy az idei tél mit hoz. Vagyis most nem a pince kell, hogy a prioritás legyen. Azt a pénzt, amelyet a pincére költ majd a város, célszerűbb lenne az intézmények napelemmel való ellátására, vagy más energiahatékonysági feladatokra, nyílászárók cseréjére, szigetelésre fordítani, hogy ne kelljen többet intézményt bezárni a téli időszakban

 – fogalmazott Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában