Helyi gazdaság

2023.07.14. 12:00

Befejeződött Nagylakon az egészségház bővítése

Lezárult az elmúlt évek legfontosabb beruházása Nagylakon: kibővült és megújult az egészségház. Hamarosan a hivatalos avatóünnepségre is sor kerül.

Szabó Imre

Nemcsak korszerű lett, de meg is szépült a nagylaki egészségház. Fotó: Szabó Imre

A műszaki átadás-átvétel már megtörtént. Már csak a hátramaradt kisebb javításokat végzik, takarítanak, folyik a berendezés az új bútorokkal, illetve a tereprendezés az épület előtt

 – tájékoztatta a Délmagyarországot Kolozsvári Rozália, Nagylak polgármestere az egészségház beruházásával kapcsolatban. A felújítás és bővítés az utóbbi évek legfontosabb fejlesztése volt a faluban, az önkormányzat 42 milliós pályázati támogatást nyert rá. 

A munka a tavalyi év elején indult. Az épületben az 50 négyzetméteres bővítésnek köszönhetően új várótermet, egy különálló védőnői irodát és egy mozgáskorlátozottak számára használható mosdót alakítottak ki az egészségházban. Korszerűsítették a fűtési rendszert, új fűtőtesteket szereltek fel az energiahatékonyság érdekében, emellett felújították a tetőt, amelyet mentesíteni kellett az azbeszttől. Az épületegyüttes közvetlen szomszédságában, egy önkormányzati tulajdonú területen parkolót is kialakítottak, ahol a mozgáskorlátozottaknak is jut hely. A munkát a makói M Color 2009 Kft. végezte el. A beruházásra azért volt szükség, mert az 1980-as években épült egészségház mostanra már szűkösnek és korszerűtlennek bizonyult. Az épület a háziorvosi rendelőnek, a védőnői szolgálatnak és egy fiókgyógyszertárnak otthona, de a rendelőnek és a védőnői szolgálatnak eddig külön bejárata és váróterme sem volt. Mint korábban megírtuk, az első, sikertelen pályázatot még az előző ciklusban nyújtották be a felújításra. 

A polgármester reményei szerint a hivatalos átadóünnepségre még ebben a hónapban sor kerül. Ez azt jelenti majd, hogy onnantól a fogorvosit leszámítva a teljes alapellátás a nagylakiak szolgálatára áll, hiszen egy meszelést követően a patika is vissza költözik a művelődési ház büféjéből. Az egyetlen kivétel a fogászat lesz. Ezt a nagylakiak, ahogyan eddig is, Apátfalván tudják igénybe venni. Akinek a bejutás nehézséget okoz, annak segítünk: a falugondnoki busz hozza-viszi a pácienseket – mondta Kolozsvári Rozália.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában