Helyi gazdaság

2023.07.27. 11:34

Megújulnak a tantermek, klímát kap az óvoda

Kiss Anna

A Jerney utcai óvoda tavaly már kapott egy klímát. Archív fotó: Ruzsa Roland

A kiskundorozsmai intézményekben a vakáció alatt sem áll meg az élet, hamarosan ugyanis megújul az Orczy István Általános Iskolában a leendő első osztályosok tanterme a tavalyihoz hasonló módon. Mindez Ruzsa Roland önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) támogatásával valósul meg, aki lapunknak elmondta, ahogyan a múlt évben, úgy idén nyáron is segítséget kért tőle az iskola igazgatója ahhoz, hogy megújult, modern környezetben tudják fogadni az intézmény új diákjait.

A képviselő kiemelte, számára mindig is elsődleges volt és a jövőben is az lesz, hogy a dorozsmai gyerekek a lehető legjobb körülmények között tudjanak fejlődni, éppen ezért támogatja rendszeresen saját forrásból a helyi intézményeket.

Megjegyezte, a tantermek felújításában nemcsak az Orczy-iskola, hanem a Jerney János Általános Iskola igazgatója is segítséget kért, ugyanis ott négy tanterem is beázott, amelyeket rendbe kell hozni a tanévkezdésre. Hozzátette, a munkálatok mindkét iskolában elkészülnek augusztusban.

Az iskolák mellett az óvodák sem maradnak ki a sorból. Tavaly, amikor a képviselő klímaberendezést adományozott a Jerney utcai óvodának, azt ígérte, hogy idén a másik csoportszobát is ellátja klímával. Lapunknak elárulta, hamarosan eleget tesz az ígéretének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában