Helyi gazdaság

2023.07.20. 10:42

Rendkívül változatos a kínálat

Kiss Anna

A nyári melegben jól esik egy könnyű ebéd, vagy egy nyáresti vacsora, amelynek kiváló alapanyagául szolgálhatnak a változatosan elkészíthető zsenge tökfélék. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint májustól egészen szeptember végéig találkozhatnak a vásárlók a hazai termesztésű nyári tökfélékkel a boltokban. Azt tanácsolták, hogy a spárgatököt, a lopótököt, a laskatököt, a patisszont vagy a cukkinit választva biztosak lehetünk abban, hogy nemcsak ízlelőbimbóinknak, hanem egészségünknek is kedvezünk. A kamara beszámolója szerint egyébként a nyári tökfélék hazai termesztése eléggé visszaesett az utóbbi évtizedekben, az idei egységes kérelmek alapján kevesebb mint ezer hektáron termesztjük ezeket a zöldségféléket. Emellett korai cukkíni fajtákat fóliában is termesztenek, főként a Dél-Alföldön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában