Szegedi hírek

2023.08.05. 21:30

Csaknem 46 milliót kér a szegedi színház

Jeszenszky Zoltán

Archív fotó: Sándor Judit

Az energiaválság miatt létrehozott tartalékkeret terhére 45,8 millió forintos támogatást kér a Szegedi Nemzeti Színház a fenntartó helyi önkormányzattól. Azonban nem a teátrum az egyetlen szegedi intézmény, amelynek gondot okoz a megemelkedett rezsiszámlák fizetése. 

A Szegedi Közlekedési Kft. 93,5 millió forintos, a polgármesteri hivatal 45,5 milliós, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont 6,9 milliós, míg a RITEK Zrt. 570 ezer forintos támogatásért folyamodott, de a szegedi közvilágítás is többe kerül 283,7 millió forinttal. A támogatási igényekről a szerdai ülésén dönt majd a képviselő-testület Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottsága. Ha a testület jóháhagyja az igényeket, akkor a szegedi büdzséből folyósítják a támogatásokat. 

A városi költségvetésben még februárban hozta létre az Energiaválság tartalékkeretet a képviselő-testület 8 milliárd 15 millió forintos főösszeggel, hogy ha szükséges, évközben is kezelni tudják az energiaköltségek drasztikus emelkedését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában