Látványosabb és csendesebb szakaszához ért az építkezés

2023.08.23. 15:40

Haladnak a mindszenti bölcsőde munkálatai

A meleg időjárásban már a kora reggeli órákban elindul a munka a mindszenti bölcsődénél. A kivitelező igyekszik tartani a tervezett ütemet. Úgy tervezik, hogy 2024 közepétől már működik az intézmény.

Tábori Szilvia

Javában épül: mindszenti bölcsőde jelenlegi állapota. Fotó: Tábori Szilvia

Mindszent önkormányzata 749 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból épített új, 48 férőhelyes bölcsődét. A kivitelező még április elején átvette a belvárosi, Városházával szemben lévő területet; ünnepélyes alapkőletétellel indították el a beruházást. Akkor a közbeszerzésen sikeresen pályázó hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. műszaki igazgatója, Gilicze Ferenc azt hangsúlyozta: az év végére szeretnék lezárni a projektet, bár ez a vállalás rejt némi rizikót. De azon lesznek, hogy tudják tartani az ütemet. 

Az Építészmester Zrt. kiemelt beruházásnak tekinti a mindszenti bölcsőde kialakítását. Rendszeresek a koordinációs megbeszélések a kivitelező és az önkormányzat között annak érdekében, hogy a feszes munkatervet tartani tudják. 

Augusztus elejére már megalapozták a cölöpöket, kialakították a lábazati gerendákat, de azóta már a falak is állnak. Elkészültek a bölcsőde teraszának támfalai, megoldották a csapadék- és szennyvízelvezetést is. Gilicze Ferenc a napokban úgy tájékoztatta lapunkat, hogy volt ugyan néhány napos csúszás, de igyekeznek tartani az ütemet. Nagyobb váratlan esemény nem nehezítette az építkezést. Befejeződhetett a falazás, jelenleg a földszinten szerelik a villanyt, az emeleten pedig a falak zárókoszorúja készül. 

Látványosabb szakaszához ért az építkezés. Már megkezdtük a parkoló építését, a külső terület rendezését is 

– hangsúlyozta. Hozzátette: a zajosabb feladatokon túl vannak, csendesebb szakasz következik. Szigetelik például majd a padlót és vakolnak is hamarosan. A szomszédos lakóépületben élők igen toleránsak volt az eddigi hónapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában