Nyári felújítások végére érnek a református iskolákban Vásárhelyen

2023.08.04. 11:30

Korszerűbb és takarékosabb lesz a működés

Lassan befejeződnek a vásárhelyi református oktatási intézményekben az energiatakarékos beruházások. A Bethlen-gimnáziumban például a fűtésrendszert visszakapcsolták a városi termálfűtés-rendszerre.

Tábori Szilvia

Kicserélt földszinti nyílászárókkal korszerűsítették a Bethlen-gimnáziumot.

A tavalyi megnövekedett közüzemi költségek miatt idén januárban úgy döntött a presbitérium, hogy az energiatakarékos beruházásokra koncentrálnak a nyári iskolai szünetben. Így a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség a tanév végével különböző felújításokba kezdett a hódmezővásárhelyi iskoláinak épületén. A Bethlen Gábor Református Gimnáziumban a fűtésrendszert visszakapcsolták a városi termálfűtés-rendszerre, így termálvízzel és gázzal is fűthető az épület. Úgy vélik, a kettő kombinációja lesz a leghatékonyabb és energiatakarékosabb. Eközben kicserélték a földszinti tantermek nyílászáróit, és rendbe tették a főbejáratnál lévőt.

A Pávás Házban is új nyílászárókkal várják a tanévkezdést.
A Pávás Házban is új nyílászárókkal várják a tanévkezdést.

Az Andrássy úti Pávás Ház ad otthont a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola néhány alsó tagozatos osztályának. Az évekig üresen álló, 380 négyzetméteres gyönyörű épületet korábban állami segítséggel újíttatta fel a fenntartó. Most szigetelték a födémet, kicserélték a nyílászárókat és az elavult gázkazánt is.

Lassan ugyancsak befejeződnek a nyári munkálatok az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskolában. A gyermeklétszám növekedése miatt tanteremmé alakították át a földszinti volt mosókonyhát és tanári kis konyhát. Utóbbit egy, a tetőtéri tanári mellett korábban már kialakított melegítő konyha helyettesíti. Egy új tanteremmel bővül tehát az intézmény, amelyet ugyanabban a minőségben, ugyanazokkal az anyagokkal, bútorokkal, burkolatokkal, színekkel alakítottak ki. Így a teljes tetőtér beépítését és az első emeleti négy tanterem felújítását követően már a földszinten is lesz egy teljesen felújított tanterem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában