Helyi gazdaság

2023.08.29. 15:40

Új raktárcsarnok Kiszomboron

Szabó Imre

Az új csarnok felavatása jelentős mérföldkő a cég életében. Fotó: Szabó Imre

Felavatta kedden délelőtt új, 845 négyzetméteres raktárcsarnokát Kiszomboron a nemzetközi áruszállítással és fuvarozással foglalkozó K-Á Trans Kft., mely hosszú ideje a falu egyik legjelentősebb foglalkoztatója, komoly helyi adót fizető vállalkozása. 

A beruházásra a cég, mint Szűcs Éva gazdasági vezetőtől, pályázati referenstől az ünnepélyes avatás alkalmával megtudtuk, 143,2 millió forint pályázati támogatást nyert, mely a teljes költségek 70 százalékát fedezte. A falu szélén, a Szegedi utcán található csarnok építésén túl letérkövezték az előtte lévő területet, riasztó-, kamera- és tűzjelző rendszert, valamint napelemeket szereltek fel, és beszereztek targoncákat, csomagológépet, áramfejlesztőt, emelő-, klímakarbantartó és gumiszerelő berendezést is. A falu jegyzője, Gácsi Zoltán értékelése szerint a most zárult fejlesztés, illetve egész tevékenysége a településképet is igényesen formálja.

A vállalkozás 2004-ben alakult, alapjait Szirbik Imre rakta le. A fuvarszervezés mellett szállítási feladatait 12 új kamionnal és 16 pótkocsival látja el. Összesen 20 embert foglalkoztat állandó jelleggel, és rendelkezik saját benzinkúttal, szerelőműhellyel, valamint egy korábban megépült 600 négyzetméteres raktárcsarnokkal. Az elmúlt 19 évben a nehézségek ellenére is folyamatosan fejlődött, a cégvezetés az előre menekülés jegyében hozta meg döntéseit. 2015-ben is volt egy nyertes pályázatuk – akkor 41 milliós támogatást kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában