Helyi gazdaság

2023.08.15. 14:00

Új takarítógéppel a rágógumikkal szemben

Kiss Anna

A gyomot vegyszermentesen tudják kiirtani a jövőben. Fotó: Gémes Sándor

Környezetbarát takarítógépet szerzett be a szegedi önkormányzat. A közterületek, táblák, utcabútorok és eszközök mosására, fertőtlenítésére, moszat- és algairtásra alkalmas eszközt tavaly májusban már bemutatták a városban, azonban akkor a forgalmazó cég tette ezt meg, most kedden viszont már a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. tulajdonában lévő eszközzel tartottak bemutatót a Dugonics téren.

Ott Binszki József alpolgármester elmondta, a gépet 22 millió forintért vásárolták meg, az elmúlt 5 évben pedig összesen 250 millió forintot költöttek takarítógépek beszerzésére. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy nincs annyi gép egy adott városban, ami elegendő lenne arra, hogy a rendet tartsanak vele azok az emberek után, akik nem tesznek azért, hogy tiszta és szemétmentes legyen a település. Kiemelte, ne csak azt várják az emberek, hogy még több gépet és embert tegyen oda a város a tisztaság érdekében, hanem ők is tegyék oda magukat, ügyeljenek a környezetükre.

Fotó: Gemes Sandor 

A keddi eseményen Makrai László, az önkormányzati tulajdonú Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója közölte, idén ez már a második olyan új gépük, amely a takarítást szolgálja. Jelezte, a most beszerzett gép ugyan hosszabb idő alatt kis területen tud takarítani, de képes például arra, hogy gyorsan eltüntesse az egyébként csak pengével, késsel vagy sikálással felszedhető, letapadt rágógumit. Emellett képes a vegyszermentes gyomirtásra is, valamint a nagynyomású mosásra, azzal pedig akár a graffiti, akár a burkolatra folyt italok letakaríthatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában