3,2 milliárdba került, 120 új munkahelyet jelent

2023.10.12. 15:27

Átadták a makói Váll-Ker új csarnokát - Galéria

Csütörtök délelőtt átadták Makón a kandallókat főként a nyugati piacra gyártó Váll-Ker Kft. új, 3,2 milliárdos beruházással felépült csarnokát, amelyet a legkorszerűbb gépekkel szereltek fel. Lázár János építési és beruházási miniszter, a térség parlamenti képviselője azt mondta, ez garancia a további fejlődésre.

Szabó Imre

A modern csarnokot hatékonyan termelő gépekkel szerelték fel. Fotó: Nagy Szabolcs

Harminc éve 18 kitartó ember összefogott egy közös célért. A Váll-Ker Kft. megalapítása bátor lépés volt, és a vállalat kezdeti sikereit az alapítók céltudatosságának köszönhette

 – idézte fel a kezdeteket a csarnokavató alkalmával Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere. Hozzátette, a kezdetben kis azóta cég beírta magát a város történetébe, és közben egész Európa megismerte. Az üzem kapacitása az utóbbi 8 évben a háromszorosára nőtt. Most 3,2 milliárdos beruházással, amelyből 1,5 milliárd állami támogatás, további 120 munkahely létesült. 

A Váll-Ker az egész városnak irányt mutat: innováció, bátorság, együttműködés kell a sikerhez ma

 – tette hozzá. 

Lázár János miniszter többek között arról beszélt, hogy a Váll-Ker már 20114-ben, Tóth István vezetése alatt megalapozott jövőképpel rendelkezett.

Ez a csarnok garancia a további előrelépésre, a megrendelési volumen növekedésre – emelte ki a térség országgyűlési képviselője. Emlékeztetett, az elmúlt 30 évben az ország északi része nemzetközileg versenyképes ipari kapacitást épített ki

 – a nagy kérdés az, hogy az elkövetkező tíz évben ehhez fel tud-e zárkózni a déli régió is. A kormány ennek érdekében ide irányítja a külföldi befektetők nagy részét, emellett a belső erőforrások feltárásán is dolgozik.

A makóiak tisztességes, jóravaló emberek, a város támogatásra, fejlődésre érdemes. Tíz év múlva Makó legyen példa arra, hogy miért érdemes vidéken élni 

– hangsúlyozta. 

A 2022-ben az Arago cégcsoporthoz csatlakozott társaság immár megerősített háttérrel tud tovább gyarapodni

 – mondta Szabó Balázs igazgató. Ehhez volt szükséges az irodákkal, szociális helyiségekkel is ellátott 5200 négyzetméteres csarnok, amelyet a lehető legkorszerűbb gépekkel szereltek fel. Most a termékek 50-60 százaléka, 3-4 féle termék itt készül úgy, hogy 5-6 munkanap alatt a lemezből kandalló lesz. Az év végére azt tervezik, 50-70 százalékkal nő a termelés, és a cég tartósan munkát tud adni félezer embernek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában