Helyi gazdaság

2023.10.04. 14:20

Laboratóriumot alakít ki a Pollák és a Legrand

Darók József

Korszerű laboratóriumot adnak át a Pollákban a diákoknak. Fotó: Darók József

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Szentesi Pollák Antal Technikuma együttműködési megállapodást kötött duális partnerével, a Legrand Zrt.-vel. A jövőbeli és a már végzett villamos szakemberek gyakorlati képzéséhez, továbbképzéséhez és a tehetséges tanulók versenyfelkészítéséhez elengedhetetlen egy olyan helyszín, amely lehetővé teszi számukra a fejlődést, ahol a mai kor és a jövő kihívásainak megfelelő felkészítést kaphatnak.

A megállapodást szerdán a HSZC részéről Kincses Tímea főigazgató, Hegedűs Zoltán kancellár, a Pollák-technikumból Kovács Attila igazgató, valamint a Legrand vezérigazgatója, Károlyi László vezérigazgató és Mikus György kereskedelmi igazgató látta el kézjegyével.

– Hosszú távú együttműködést alakítunk ki, amelyben korszerű villamosszakember képzésben fogunk össze, közösen kialakítunk egy laboratóriumot, ahol a képzés mellett a hazai és a nemzetközi versenyekre készítünk fel, nemcsak az iskolánkból, hanem a társintézményekből és a Legrand Zrt. által delegált versenyzőket 

– mondta Kovács Attila, a technikum igazgatója. A terem készen áll, hogy berendezzék, és minél hamarabb birtokba vehessék, gyakorlófalat építenek fel, illetve „okosítják”. 

Kincses Tímea a HSZC főigazgatója úgy fogalmazott, az elmúlt évek fejlesztéseinek útján mérföldkőhöz érkezett a Pollák-technikum. 

2020 óta rugalmassá vált a szakképzés, a duális képzés elvárásként jelent meg. Ennek igyekszik megfelelni a technikum, és olyan kiváló vállalattal sikerül együttműködni, mint a Legrand Zrt. 

–mondta a főigazgató.

– A Legrand már több évtizede támogatja a szakképzést, kidolgoztuk a rendszerét, mert meggyőződésünk, hogy olyan versenyképes szakemberekre van szükség, akik képesek az új technológia befogadására

 – csatlakozott Károlyi László vezérigazgató az előtte szólókhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában