Helyi gazdaság

2023.10.29. 10:48

Új logisztikai központot épített a Zoll-Platz Kft. Szeged határában

Delmagyar.hu

Fotó: Erwin Wodicka

A közlemény szerint a beruházás költségeiből 313 millió forintot fedezett uniós támogatás.

A pandémia miatt az ellátási láncokban jelentkező problémák következményeként egyre nagyobb az igény a helyben raktározásra. A Zoll-Platz Kft. ezekre az igényekre reagálva döntött úgy, hogy új logisztikai központot alakít ki Szeged határában, a Sándorfalvi út mellett. A terület egyaránt közel található az M43-as és M5-ös autópályához és határán egy a Szeged-Hódmezővásárhely vasútvonalhoz kapcsolódó iparvágány halad.

A Zoll-Platz Kft., mint vámügynökség 1991 óta működik. A több mint 120 alkalmazottat foglalkoztató, teljes körű vámügyintézést végző cég üzemelteti Csongrád-Csanád vármegye egyetlen vámudvarát, és kirendeltséget működtet az udvari, tompai, röszkei és záhonyi határátkelőhelyen, valamint raktározási, logisztikai szolgáltatásokat is nyújt partnereinek.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint közvetve és közvetlenül magyar magánszemélyek tulajdonában álló Zoll-Platz Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 2,01 milliárd forint volt, ez 8 százalékkal maradt el a 2021-estől. A vállalkozás 2021-ben 323, tavaly 678 millió forint adózott eredményt ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában