Helyi gazdaság

2024.01.23. 10:43

Milyen könyvelőirodát válasszunk?

Kivétel nélkül minden cég életében elengedhetetlen, hogy a könyvelés rendben legyen, hogy az adatok a valóságnak megfelelően, naprakészen legyenek rögzítve. Az ezzel kapcsolatos bevallások pedig be legyenek nyújtva a NAV-hoz, természetesen határidőre és hiba nélkül.

Delmagyar.hu

Fotó: NATEE MEEPIAN

A szakszerű könyvelés Budapest vállalkozóinak is elérhető, így erre a feladatra nem feltétlenül kell munkaerőt alkalmazni. A munkát ki is szervezhetjük egy könyvelőirodának, csak arra kell figyelnünk, hogy a megfelelőt válasszuk. 

Ahol hozzáértő szakemberekkel működhetünk együtt  

Bár a könyvelés Budapesten is igénybe vehető, mint szolgáltatás, van egy lényeges dolog, amire oda kell figyelnünk. Nagyon fontos, hogy olyan könyvelőirodával működjünk együtt, ahol olyan szakemberek dolgoznak, akik tökéletesen tisztában vannak a könyvelési szabályokkal és folyamatosan nyomon követik az újításokat, módosításokat. Felsőfokú könyvelő szakképesítéssel rendelkeznek, az átlagos munkatapasztalatuk pedig +15 év.  

Ahol a bérszámfejtés elvégzését is vállalják  

A bérszámfejtés legalább annyira fontos feladat, mint a könyvelés, ha a vállalkozónak alkalmazottai is vannak. A fizetésük ugyanis csak akkor kerülhet kiutalásra, ha az összegek az előírásoknak megfelelően le lettek számfejtve. Ez esetben célszerű olyan könyvelőirodát választani, ahol már bizonyították, hogy a bérszámfejtés Budapest körzetében is megvalósítható szakszerűen. Így nemcsak a könyvelést, hanem a bérek számfejtését is rájuk bízhatjuk.  

Ahol nincsenek rejtett költségek  

A könyvelés, bérszámfejtés Budapesten és vidéken is kötelező feladat a cégeknek, így nemigen tudják megúszni az ezzel járó költségeket. Azzal viszont sokat spórolhatnak, ha nem házon belül, egy saját könyvelő foglalkoztatásával akarnak megoldást találni rá, hanem inkább a kiszervezést választják. Mindenképp olyan könyvelőirodát válasszunk, ahol fix díjat kell havonta fizetnünk, ahol nincsenek rejtett költségek, sőt, a díj a tanácsadást is tartalmazza! 

Ha ezekre odafigyelünk, akkor elégedettek leszünk a döntésünkkel és nem fogunk csalódni! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában