Új csoportszobával bővítik az intézményt

2024.04.03. 08:30

Óvodabővítésre nyert 50 milliót Mártély

A Magyar Falu programban nyert majdnem 50 millió forintból fejlesztik a mártélyi intézményt. Az óvodabővítés lehetővé teszi, hogy hamarosan 67 kisgyermeket fogadjanak.

Tábori Szilvia

Óvodabővítés a Tisza közelségében. Fotó: Mártélyi Óvoda 

A következő, szeptemberben kezdődő nevelési évben valószínűleg nem tudnának felvenni minden hozzájuk jelentkező kisgyermeket, így már korábban is az óvodabővítésben bízott a mártélyi önkormányzat. Mint azt Ambrus István polgármester lapunknak elmondta, a helyi védőnővel, illetve az óvodapedagógusokkal folyamatosan egyeztetve egyértelmű volt, hogy a Tornyai János festőművész egykori házában működő 50 férőhelyes intézmény mostanra szűkös az igényekhez képest. A jelenlegi két csoportszoba mellé tehát egy továbbit terveztettek, és remélték pályázatuk pozitív elbírálását.

Fotó: Mártélyi Óvoda 

Az intézményt 2017-ben már felújították, akkor az óvoda három terasszal bővült, az épületben új mosdó helyiséget alakítottak ki. Teljesen megújult a tálalókonyha, korszerű, energiatakarékos fűtési rendszert építettek ki, nyílászárókat cseréltek. Most pedig – a Magyar Falu programnak köszönhetően – egy teljesen új szárnyban alakítják ki az új csoportszobát. Így mintegy 67 kisgyermeket fogadhatnak majd.

Ambrus István polgármester úgy fogalmazott, talán túlzó remény, de bízik abban, hogy akár már idén szeptembertől emelt létszámmal indulhat a nevelési év.

Fotó: Mártélyi Óvoda 

A tervek elkészültek, a következő lépés az engedélyezés, majd azután írhatjuk alá a támogatói szerződést, illetve kereshetjük meg a kivitelezőt. A feladatok elején járunk még tehát, de a mártélyi képviselő-testület mindent tőle telhetőt megtesz, hogy minél hamarabb elkezdődjön az építkezés

 – hangsúlyozta a település vezetője. Hozzátette azt is, reméli, a Tisza-parttól mindössze néhány perc sétára található óvoda jó hírének köszönhető, hogy környékbeli településeken élő családok közül is sokan érdeklődnek.
 

Fotó: Mártélyi Óvoda 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában