Helyi gazdaság

2024.04.05. 10:30

Pályázati forrásból újítanak fel ingatlanokat

A Magyar Falu Program legutóbbi pályázatán jól szerepeltek a kisteleki járás települései, minden induló község nyert. Pusztaszerről már beszámoltunk, Baks, Balástya, Csengele és Ópusztaszer pedig ingatlan felújítására fordíthatja a kapott összeget.

Imre Péter Géza

A balástyai polgármesteri hivatal úgynevezett felső épületében korszerűsítik a fűtést. Fotó: Imre Péter

Baks, Balástya, Csengele és Ópusztaszer ingatlan felújítására nyert pénzt a Magyar Falu Program legutóbbi pályázatán.

Búza Zsolt, Baks polgármestere elmondta: a 4,7 millió forintból a polgármesteri hivatalban hajtanak végre energetikai korszerűsítést, ami korábban már minden önkormányzati intézménynél megtörtént. 

Régi Totya kazánunkat cseréljük le modern kondenzációsra. Véget ért a fűtési szezon, és szeretnénk, ha a következő kezdetére már megújulna hivatalunk energetikája

 – közölte a faluvezető. Hozzátette, az MFP-pályázaton tavaly nyert 3 millióból Máriatelepen egy útszakasz újul meg.

Fotó: Imre Péter

Balástyán is a polgármesteri hivatalhoz „nyúlnak hozzá” a nyert 4,7 millióból, és ott is a fűtéshez. Újvári László polgármester közölte, a hivatal úgynevezett felső épületében lévő irodákban – polgármester, titkárság, jegyző, anyakönyvvezető és a házasságkötő terem – korszerűsítik a fűtést, a gázkonvektorokat termálvizes rendszer váltja. A többi irodában már ilyen adja a meleget.

Fotó: Imre Péter

 A fűtési szezon kezdetéig mindenképpen végezni akarunk a munkákkal 

– jelentette ki. Még községi hír, hogy a kivágott öreg, beteg, veszélyes fák helyére elkezdik az újak ültetését.

Csengelén a 4,9 millió forintot a rendőrségi szolgálati lakás felújításának második ütemeként – az elsőben a nyílászárókat, ajtókat és ablakokat cserélték ki – a külső, burkolati hőszigetelésre költik – tudtuk meg Tóth Tibor alpolgármestertől. Mint elmondta, a községi büdzséből még 2,5 millióval megtoldják a nyert összeget, így a födémszigetelést is elvégezhetik az ingatlanon. Makra József, Ópusztaszer polgármestere arról számolt be lapunknak, hogy a „magyarfalus” 4,7 millióból a ravatalozó újul meg tetőcserével és bádogozással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában