Szegedi hírek

2022.11.25. 08:53

Pénteken már nem kell esőre számítanunk

delmagyar.hu

A felhőzet nyugaton szakadozgat, majd éjszaka az északkeleti, keleti harmad kivételével határozottabban csökken. A záporok hajnalra a legtöbb helyen megszűnnek, reggel már legfeljebb északkeleten eshet. Éjszaka a szélcsendes részeken párássá válik a levegő, köd is képződhet, a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás nem zárható ki.

Pénteken a borult északkeleti, keleti részeken lassan szakadozgat a felhőzet, és inkább csak rövid időre bújhat elő a nap, míg másutt többórás napsütésre számíthatunk az időszakosan megnövekvő felhőzet mellett. Számottevő csapadék napközben nem valószínű. Az élénk, néhol erős északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 4 és 11 fok között valószínű, a felhősebb északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek - írja a köpönyeg.hu.

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában