Időjárás

2023.01.06. 13:37

Maradunk 10 fok fölött

Kora tavaszi hőmérsékletre lehet számítani pénteken, és a hétvége első napján is.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

A napos-gyengén felhős délelőtt után délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső, zápor csak néhol fordul elő. Eleinte az északnyugati, majd a délnyugati szél élénkül meg. Régiónkban 11 fokig emelkedik a hőmérséklet, éjszakára 4 fokot ír a Köpönyeg előrejelzése. Változóan felhős időre számíthatunk a hétvége első napján is, késő délutántól köd is kialakulhat majd szombaton. 

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban az átlagosnál enyhébb idő várható, ami különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában