Helyi időjárás

2023.07.06. 08:16

Nyári idő elszórt záporokkal

delmagyar.hu

Időjárás, illusztráció Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Csütörtökön a változóan napos-felhős időben több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Felhőszakadással, jégesővel kísért hevesebb viharok elsősorban az ország keleti-északkeleti harmadán fordulhatnak elő. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lehet, de a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. Hajnalra néhol pára, köd képződhet. Reggel 13 és 20, délután 24 és 33 fok között alakulhat a hőmérséklet, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket, de a zivatarokat követően hirtelen visszaeshet a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia
Csütörtökön sem lesz felettünk front, de továbbra is fülledt marad az idő, ami már az egészséges szervezetet is igénybe veheti.

Elsősorban az idősek és a keringési rendszer panaszaival élők veszélyeztetettek, náluk rosszullét, fejfájás, vérnyomás-ingadozás és szívpanaszok is felléphetnek.

Megnyúlhat a reflexidő, kevésbé lehet pihentető az alvás, szédülés, koncentrálási problémák, nehézlégzés is jelentkezhet.

Zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat, így nekik célszerű ezeket az időszakokat zárt térben tölteni.

10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Olvasható az Időkép oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában