Helyi kék hírek

2020.01.08. 13:48

Börtönbe küldték a részegen verekedőket

Jogerős, hogy börtönbe kell vonulnia annak a két fiatalnak, akik még 2017 nyarán annyira megvertek egy embert a szegedi rakparton, hogy annak életveszélyes sérülései lettek. A Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Törvényszék korábbi ítéletét hagyta helyben szerdai ülésén.

Suki Zoltán

 Eszméletlenre verték az áldozatot, börtönbe kell menniük. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

„Egyszer és mindenkorra el kell dönteni, hogy nem ütök meg egy másik embert.” Ezt Harangozó Attila bíró mondta a Szegedi Ítélőtáblán szerdán, egy életveszélyes testi sértés miatt indult, és most befejeződött büntetőperben.

A verekedés még 2017. július 7-én este történt. A most 22 és 23 éves férfiak Szegeden a Mars téren találkoztak, ahol az egyik sörözőben inni kezdtek. Ezután a rakpart felé indultak, de útközben tovább ittak. Az ügyészség szerint az I. rendű vádlott súlyosan lerészegedett, társa annyira nem, de ő is ittas volt.

Mikor a rakpartra értek, már ott volt társaságával a későbbi áldozat is. A két csoport beszélgetett, a többiek leültek a rakpart lépcsőjére, de a két támadó és a sértett a járdán maradtak, ahol valamin összevesztek. A veszekedés végén az egyik férfi először ököllel ütött, amitől a szintén részeg áldozat magatehetetlenül a földre zuhant, hanyatt esett, és a fejét beverte a járdába. A földön fekvő embert a II. rendű vádlott ezután arcon rúgta.

Eszméletlenre verték az áldozatot, börtönbe kell menniük. Fotó: Karnok Csaba

Az I. rendű vádlott annyira részeg volt, hogy beleesett a hajók kikötéséhez kialakított üregbe, ahonnan a társa segítette ki. Az eszméletlen férfit otthagyták, és elmenekültek. Hozzá később egy járókelő hívott mentőt. A kórházban derült ki, hogy életveszélyes állapotba került.

A támadókat társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés okozása miatt mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2019. április 16-án. Az I. rendű vádlottat 3 év 2 hónap, barátját pedig 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték. Enyhítésért fellebbeztek, de ez a Szegedi Ítélőtábla szerint megalapozatlan volt, ezért helybenhagyták az elsőfokú ítéletet, így a fiataloknak börtönbe kell menniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában