A csempész tagadja bűnösségét

2020.01.28. 16:37

Hét év tíz hónap börtön lett a montenegrói kábítószercsempész nő büntetése

A vádlott olyan nagy mennyiségű kábítószert akart Magyarország területére behozni, amely indokolja, hogy az elsőfokú bíróság túl enyhe büntetését a Szegedi Ítélőtábla súlyosítsa, mert csak így érhető el a büntetési célok megvalósulása.

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2019. március 18-án R. M. montenegrói állampolgárságú vádlottat, és ezért őt 7 év börtönre és 7 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. -tudtuk meg a Szegedi Ítélőtábla közleményéből.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása és a végrehajtási fokozat fegyházban történő megállapítása érdekében nyújtott be fellebbezést, míg a vádlott és védője bizonyítottság hiányában történő felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

A férjezett vádlott 2017 szeptemberében, egy szerbiai gazdasági vállalkozás ügyvezetőjével történt megállapodás alapján, használatra megkapta a vállalkozás autóját. Ezt az autót az eljárás során ismeretlenül maradt személyek ki nem derített időpontban átalakították úgy, hogy a kocsiban rejtekhelyet hoztak létre. Ebben az üregben, szintén ismeretlen személyek 2017. október 9-e és október 20-a között 30 darab kábítószert tartalmazó csomagot helyeztek el azért, hogy azt a vádlott Montenegróból indulva

Szerbián és Magyarországon át Szlovákiába szállítsa.

2017. november 20-án indult a vádlott Podgoricából Pozsony felé, és másnap reggel jelentkezett belépésre Magyarországra a röszkei határátkelőhelyen. Itt a jármű átvizsgálása során a pénzügyőrök megtalálták az elrejtett kábítószert. A lefoglalt 29.177 gramm nettó össztömegű növényi anyag totál-THC- tartalma legkevesebb 4.700 gramm volt, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 3,92-szerese. A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét, azt állítva, hogy nem tudott az autóban elrejtett kábítószerről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában