Nem fért be a liftbe a hordágy

2020.01.02. 16:03

Nem mindennapi mentés: emelőkosárral hoztak le egy férfit a 10. emeleti szegedi lakásból

Január elsején a mentők kérték a szegedi tűzoltók segítségét, akiket egy eszméletlen férfihoz riasztották. Az újraélesztett beteget nem tudták a mentők a ház előtt várakozó mentőautóhoz szállítani, mivel a a hordágy nem fért be a liftbe, a férfi állapota pedig nem tette lehetővé, hogy a lépcsőházon keresztül vigyék ki.

delmagyar.hu

Fotó: az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Eszméletlen beteghez riasztották a mentőket az új év első napján Szeged belvárosába. Ahogyan az " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">Országos Mentőszolgálat közölte, a bejelentés közben a beteg légzése leállt, ezért a mentésirányító telefonon vezényelte azonnal az újraélesztést, majd ezt a perceken belül helyszínre érkező szakemberek folytattak.

A mentősök feszített küzdelme eredményesen zárult, az 50 év körüli férfit sikerült újraéleszteni. Állapota azonban továbbra is kritikus volt, így a Katasztrófavédelem segítségét kérték, hogy kórházba tudják szállítani a beteget.

A szegedi tűzoltók emelőkosárral hoztak le egy 50 év körüli, újraélesztett férfit a 10. emeletről.
Fotó: az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

A szegedi hivatásos tűzoltók telepítették a gépezetes tolólétrát, majd felemelkedtek a tizedik emeleti lakás ablakához. A hordágyat a kosár széleihez rögzítették, így szállították a beteget a mentőautóhoz – részletezte a katasztrofavedelem.hu a mentés részleteit.

Az emelőkosár segítségével lehozott beteget stabil állapotban szállították kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában