Nagyobb üzletbe fogott

2020.03.20. 10:35

Autókereskedelem és drog – Ásotthalmon derült ki az első eset

Az Európai Unióba csempészték a kábítószert, bedrogozva bukott le a sofőr. Utasa megszökött, és saját üzletét a drogkereskedelemmel kötötte össze.

delmagyar.hu

Ásotthalmon lebukott

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik jelentős mennyiségű kábítószert csempésztek Nyugat-Európába. – tudtuk meg a Csongrád Megyei Főügyészség közleményéből.

A szerb- magyar kettős állampolgárságú vádlott munkanélküli segélyből élt, így kapva kapott az alkalmon, mikor felajánlották neki a drogcsempészetet 500 euróért. Saját autójába rejtette a kábítószert, és 2018. januárjában megpróbált keresztülutazni Magyarországon, de Ásotthalomnál tovább nem jutott. A határon megtalálták nála a 14 kiló marihuánát, melyet az autó jobb első ülése alá rejtett. Mindezek után a sofőrt elvitték drogtesztre, ami pozitív lett.

A második kapás

Az őrizetbe vett férfi társa, aki magyar állampolgár volt, a helyszínről megszökött, de nem hagyott fel a drogcsempészettel, így őt még 2018 októberében kézre kerítették, Székesfehérváron fogták el. Nála kannabisz és amfetamin volt az autóban.

Nemzetközi jogsegély keretében az osztrák hatóságok a vádlott ausztriai tartózkodási helyén végrehajtott házkutatás során további jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le. A Legfőbb Ügyészség az Ausztriában indult büntetőeljárás átvételére irányuló felajánlást elfogadta, így a vádlott valamennyi cselekménye miatt a magyar hatóságok járnak el.

Drogcsempészet és autófelújítás

A magyar férfi használt autók adásvételével foglalkozott. Az unióban megvásárolt autókat itthon felújíttatta, és ezekben a járművekben alakított ki rejtekhelyet, így sikerült drogot csempésznie. Egy megbízottja is volt, akit a kábítószer leszállításával bíztak meg, őt a horvát határon kapták el az ottani hatóságok, és ott is ítélték öt és börtönre.

A törvényszék dönthet majd

A főügyészség a szerb-magyar, illetőleg a magyar állampolgárságú vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában