Kék hírek

2020.04.14. 11:17

Szegedi buszmegállóban vett lőfegyvert, letartóztatták

Többször elővette új szerzeményét a férfi, és a helyszínen nézegette.

delmagyar.hu

Egy férfi április 10.-én kora délután találkozott egy szegedi buszmegállóban egy ismerősével, aki 4.000.-Ft-ért ajánlott fel neki eladásra egy német gyártmányú pisztolyt. A gyanúsított az ajánlatot elfogadta, átvette a pisztolyt, majd azt a nadrágja hátsó részébe tűzte, de ezt megelőzően még több alkalommal elővette és eltette. A buszmegállóban tartózkodók észlelték a gyanúsított cselekményét és a rendőrséget értesítették, akik a helyszínre érkezve előállították a férfit és őrizetbe vették. – tudtuk meg a Csongrád Megyei Főügyészség közleményéből.

A fegyver Flobert típusú pisztoly, a jogszabályok szerint tűzfegyvernek, ezáltal lőfegyvernek minősül, amelynek tartására a férfi nem rendelkezett engedéllyel. A lőfegyver egyébként 8 napon túl gyógyuló sérülés előidézésére alkalmas, az emberi élet kioltására nem.

A lőfegyvert vásárló gyanúsított többszörösen büntetett előéletére, visszaesői minőségére is figyelemmel, a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye okán tett indítványt az ügyészség letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, melyet a bíróság elfogadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában