Minden megtakarítását elvették

2020.05.04. 12:16

Segítséget ajánlottak, de teljesen kifosztották az idős nőt

Csaknem kétmillió forintot vettek el az idős asszonytól.

delmagyar.hu

Forrás: DM

A megalapozott gyanú szerint az idős sértett 2020. április 30-án délelőtt éppen bevásárolni tartott, amikor a három személy megszólította. Beszélgetni kezdtek és a gyanúsítottak azt mondták a sértettnek, hogy láthatóan rossz egészségi állapotban van, de tudnak rajta segíteni. Emellett érdeklődtek a megtakarításairól is és elmondták, mielőtt a jelenlegi helyzetben a koronavírus miatt a bankok csődbe mennének, jobban tenné, ha kivenné a pénzét. Ehhez felajánlották a segítségüket, amit az asszony elfogadott.

Egy pénzintézethez mentek, ahol a sértett felvette a megtakarításait. Ezután a feltételezett elkövetők bevásároltak neki és hazakísérték. Otthonában a sértettet az egyik nő szóval tartotta, amíg társai átkutatták az ingatlant. Csaknem kétmillió forintot vittek el az asszonytól.

A rendőrök a beszerzett információk alapján rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Velük szemben csoportosan elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozók kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, majd az illetékes ügyészség 2020. május 4-én elrendelte letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában