Taxi helyett a mentő vitte el

2020.06.19. 09:51

Részegen akart megverni három taxist Vásárhelyen, mert nem vitték haza

A sofőrök csak kitértek az „ütések” elől.

delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a helybeli férfival szemben, aki idén áprilisban, a déli órákban három taxisofőrrel szemben garázda módon lépett fel Hódmezővásárhelyen. – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményéből.

A közlemény szerint az erősen ittas állapotban a droszthoz érkező férfi hiába kérdezte meg az ott várakozó taxisoktól, hogy ki vinné őt haza, állapotára tekintettel egyikük sem vállalta a fuvart.

A férfi ezen feldühödött, ordibálni kezdett, és trágárul szidalmazta a taxisokat. Egyiküket megpróbálta megütni, ő azonban kitért a támadás elől, így a vádlott nekiesett egy ott parkoló taxinak. Ezután sem állt le a férfi: még jobban feldühödve tovább lökdöste a taxisofőröket, majd egy, a segítségükre siető járókelőt is.

Az esetnek az vetett véget, hogy a vádlott ittassága folytán elesett, beverte a fejét és elájult, ezért a helyszínre kiérkező rendőrök mentőt hívtak hozzá.

A támadás során csak az egyik taxisofőrnek keletkezett sérülése, ő azonban nem terjesztett elő magánindítványt a vádlottal szemben, azaz könnyű testi sértés vétségének elkövetése miatt nem kérte megbüntetését. A vádlottat a járási ügyészség garázdaság vétségének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában