Kék hírek

2020.12.18. 09:16

Több útlevélből készült a hamis-diplomata útlevele a férfinak

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a budapesti férfival szemben, aki 2018. december 27-én hamis diplomata útlevéllel igazolta személyazonosságát a határon.

delmagyar.hu

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A vádlott a késő délutáni órákban jelentkezett be a röszkei autópálya- határátkelőn Szerbiából Magyarországra. Átadott személyi igazolványa alapján az útlevélkezelőnek feltűnt, hogy a vádlott a bűnügyi nyilvántartásban szerepel, ezért őt másodlagos ellenőrzés érdekében félreállította.

A férfi ekkor vette elő és adta át az útlevélkezelőnek a személyes adatait tartalmazó közép-afrikai köztársaságbeli diplomata útlevelét.

Erről megállapították, hogy azt legalább két eredeti útlevélből állították össze.

Ismeretlen elkövető az eredetileg nem is diplomata útlevélként kiállított okmányban a vádlott adatait tartalmazó első lapot manipulálta, további két belső lapot illetve a műbőr fedőlapot kicserélte, és a sorszámát is megváltoztatta. E változtatások révén „vált” az útlevél diplomata státuszt igazoló okmánnyá.

A vádlott az országba történt belépésekor olyan közokiratot használt fel, melyről tudta, hogy azt meghamisították. A járási ügyészség a vádlottat közokirat-hamisítás bűntettének elkövetésével vádolja, bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában