Kék hírek

2021.02.02. 09:53

A fagyos Tiszába ugrott a menekülő szerb embercsempész

Elrendelték a letartóztatását, nehogy elszökjön, vagy elrejtőzzön.

delmagyar.hu

Fotó: Tóth Zoltán

A gyanú szerint a gyanúsított ismeretlen megbízója utasítására és a tőle várt 150 euró fizetség reményében 2021. január 30. -án éjfél körül gumicsónakjába felvett öt migránst, akikkel a Tisza Szegedhez közeli szakaszán Szerbiából Magyarországra áthajózott, majd őket az ártérben partra tette.

A gyanúsított ezt követően csónakjával hazaindult Szerbiába, őt azonban a Magyar Rendőrség és a Magyar Honvédség közös vízi járőrszolgálata a folyón ellenőrzés alá vonta.

A férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó megállni. Mikor csónakját a honvédségi hajóhoz csáklyával próbálták rögzíteni, a vízbe ugorva menekülni kezdett, azonban 15 méter után segítséget kért.

Az intézkedő rendőrök mentőöv segítségével a férfit a hajóba segítették, majd előállították. – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Időközben a rendőrök a gyanúsított által a határon illegálisan átsegített öt főt feltartóztatták, akik a Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A járási ügyészség a több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban indítványt tett arra, hogy a férfinak rendeljék el a letartóztatását egy hónapra, nehogy megszökjön, vagy elrejtőzzön a felelősségre vonás elől.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított illetve védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában