Ittas sofőrből több van

2021.03.17. 14:00

Meredeken csökkent a lakásbetörések száma Vásárhelyen

Tavaly összesen 422, köztük 14 kiemelt bűncselekmény volt Vásárhelyen, csökkent a jogsértések, illetve a nem bolti lopások száma. A közterületi esetek közül a lopás, testi sértés és ittas vezetés némileg emelkedett.

T. Sz.

Több kábítószer-ültetvényt felszámolt a vásárhelyi rendőrség 2020-ban; egy magánház pincéjében találtak kereskedelmi mennyiséget év elején, és a fogyasztói kört is feltérképezték. Év végén egy hódtói közoktatási intézmény mellett elfogtak két tettest, majd több hónapos nyomozással Csongrád és Szentes területén felderítették a kábítószerek elosztóit.

Katonák segítettek

Szabó Zsolt rendőr alezredes, a rendőrkapitányság vezetője arról is beszámolt: a terrorelhárítási központ segítségével letartóztatták a mindszenti és vásárhelyi elkövetőket, akik több környékbeli hölgyet prostituáltként foglalkoztattak. Szabó Zsolt hangsúlyozta: az egész évben fennálló járványhelyzet meghatározta a rendőrség tavalyi munkáját.

A közrendészeti feladatokban, így a vendéglátóhelyek, a kijárási tilalom, illetve a karanténszabályok ellenőrzésében a magyar honvédség munkatársai is segítették a rendőrséget.

Árulkodó felvételek

Míg a közterületi lopások némileg emelkedtek, a betöréses esetek közel a felére, a lakásbetörések pedig egyharmadára csökkentek, összesen 96 vagyon elleni bűncselekményt regisztráltak. Tavaly nyáron a hódtói városrészben sorozatos gépkocsifeltörések miatt nyomoztak, felvételek segítségével kerítették kézre a tetteseket. Az alezredes hangsúlyozta: a közterületi és a magánkézben lévő kamerák nagyban segítik a megelőzést és a felderítést.

Tavaly összesen 422, köztük 14 kiemelt bűncselekmény volt Vásárhelyen, csökkent a jogsértés, illetve a nem bolti lopások száma.

Vigyáznak a motorosokra

Tavaly 57, zömében vásárhelyi közlekedési balesetben sérültek meg. Három karambolnál ittas volt a sofőr. Szabó Zsolt elmondta: tavaly gyakran ellen­őrizték a kivilágítatlan kerékpárosokat. A fokozott figyelem miatt 2019-ben huszonegyszer, tavaly csupán nyolc alkalommal tehetők felelőssé ütközésért.

Újdonságként a BikeSafe elnevezésű kerékpár-regisztrációs programot említette. A gyorshajtás ellen a pofátlanítási akcióval léptek föl. Ugyanakkor sok a tennivaló a tragikus motoros balesetek megelőzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában