európai elfogatóparancsot van ellene

2021.05.20. 09:45

Hamis útlevéllel próbálkozott Röszkénél az emberölés miatt körözött iráni

A magyar rendőrök a német hatóságok által, emberölés miatt körözött iráni állampolgárt fogtak el a röszkei határátkelőn.

delmagyar.hu

20200402 Röszke határ Zavartalan a határon a teher forgalom, az áruszállítás. A ki, és belépő kamionokat folyamatosan ellenőrzik a vámosok. Képen: határ átkelő Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Forrás: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A 29 éves férfi május 18-án hajnalban egy szerb személygépkocsi utasaként akarta elhagyni az országot Röszkénél. Egy magyar útlevelet adott át az ellenőrzést végrehajtó rendőrségi munkatársnak, aki megállapította, hogy az okmány teljes hamisítvány.

A férfit előállították, a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói pedig őrizetbe vették. A férfi valódi személyes adatainak megállapítása során kiderült, ellene a német hatóságok emberölés miatt európai elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrkapitányságon felhasználással elkövetett közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, Németországnak történő átadásáról a későbbiekben születik döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában